03 decembrie 2018, 11:10 Realitatea moldovenească views 8743
Voronin despre instalarea camerelor video în secțiile de votare
03 decembrie 2018, 11:10 Realitatea moldovenească views 8743

Voronin despre instalarea camerelor video în secțiile de votare

Comisia Electorală Centrală va cumpăra 2300 de camere de supraveghere, care vor fi instalate în secțiile de votare la viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019.

Potrivit proiectului, camerele au menirea de a supraveghea urnele de vot și procesul de numărare a voturilor.

Invitat în cadrul emisiunii "Poligraf", liderul PCRM, Vladimir Voronin, și-a exprimat dezacordul față de hotărîrea autorităților de a instala camere de supraveghere video în secțiile de votare, despre care spune că sunt inutile.

"În secțiile de votare ar trebui să fie instalate urne de vot electronice, nu camere de supraveghere video. Rețele de socializare sunt, internet este pe întreg teritoriul țării, trebuia să reușim să instalăm urne de vot electronice și nu camere de supraveghere", a spus Vladimir Voronin.

Potrivit președintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, sistemul de supraveghere video nu va atenta la secretul procesului de votare și la intimitatea alegătorilor, ci, din contra, va îmbunătăți securitatea, corectitudinea, dar și nivelul de transparență al operațiunilor electorale din ziua alegerilor.

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.