06 decembrie 2018, 12:55 Realitatea moldovenească views 9317
Marian Lupu, viitorul președinte al Academiei de Științe?
06 decembrie 2018, 12:55 Realitatea moldovenească views 9317

Marian Lupu, viitorul președinte al Academiei de Științe?

Astăzi, în spațiul public a apărut informația precum că următorul președinte al Academiei de Științe a Moldovei va fi Marian Lupu, președintele fracțiunii parlamentare a democraților.

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a declarat că nu confirmă, dar nici nu infirmă informația, pe care a catalogat-o mai degrabă un „zvon". În același timp, Gamurari este de părere că Marian Lupu este demn de această funcție.

„Cunosc familia din care provine, dumnealui are calitățile respective. Însămai multe întrebări apar, pentru că acum cîteva luni, cînd a fost scandalul cu Academia de Studii Economice, atunci apăruse informația referitor că dumnealui e preconizat pentru funcția de rector la ASEM. Am văzut că nu s-a confirmat. Probabil că cineva face niște analize cum că dumnealui ar fi acceptat funcția în cauză. Nu pot să confirm, dar nici să infirm, pentru că nu am auzit discuții de acest gen și nici n-am contactat cu dumnealui", a spus Vitalie Gamurari.

Marian Lupu este președintele fracțiunii PDM din Parlament, fost președinte al Parlamentului în perioada Alianței pentru Integrare Europeană și ex-ministru al Economiei în perioada guvernării comuniste.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

academia , Marian Lupu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.