06 decembrie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 8948
Activitatea Serviciului 112 va fi îmbunătățită
06 decembrie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 8948

Activitatea Serviciului 112 va fi îmbunătățită

Toate informațiile înregistrate la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 (SNUAU), vor fi stocate pe un termen de pînă la 10 ani într-un sistem informațional automatizat, care pînă în prezent funcționa în regim de testare.

Acest fapt va permite o gestionare mai bună a datelor, elaborarea statisticilor, dar și eficientizarea activității SNUAU 112.

Guvernul a aprobat Regulamentul privind modul de ținere a Registrului de stat format de Sistemul informațional automatizat al Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 (RS 112).

Registrul de stat va conține descrierea situaţiilor de urgenţă, informațiile despre victimă, locul aflării apelantului, timpul în care s-a reacționat și rezultatul intervenției serviciilor specializate de urgenţă. Ministerul Economiei și Infrastructurii în calitate de posesor al RS 112 va asigura administrarea Registrului. Acumularea datelor, precum și completarea fișelor apelurilor de urgență vor fi asigurate de către SNUAU 112.

Totodată, furnizori de informații pentru RS 112 vor fi Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Apărării. Accesul la Registru le va fi oferit instituțiilor de profil în baza unei cereri cu specificarea numelui, prenumelui și funcției deținute de către solicitant. În același timp, Regulamentul mai conține măsur, care vin să asigure securitatea și confidențialitatea datelor prelucrate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

servicii , 112

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
730 locuitori

Marcăuţi este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Marcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dubăsari și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 730 de oameni. Satul Marcăuţi a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.