14 decembrie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 14183
40% din locuitorii ţării au susținut aderarea Moldovei la UEEA
14 decembrie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 14183

40% din locuitorii ţării au susținut aderarea Moldovei la UEEA

Peste 40% din locuitorii Moldovei preferă aderarea ţării la Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), potrivit rezultatelor unui sondaj sociologic prezentat, joi, de Asociația Sociologilor și Demografilor.

La întrebarea „dacă, duminica viitoare, ar avea loc un referendum în Moldova, la care locuitorii țării ar avea de ales la care dintre cele două uniuni economice să se alăture", 42% dintre respondenți s-au expus în favoarea aderării la UEEA, iar 39% dintre respondenți s-au pronunţat pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. În același timp, 6% dintre respondenți nu ar participa la vot, iar 13% nu şi-au făcut alegerea.

Sondajul a fost organizat la comanda filialei Chișinău a Institutului Internațional de Monitorizare a Dezvoltării Democrației, Parlamentarismului și

Drepturilor Electorale ale cetăţenilor statelor participante la Adunarea Interparlamentară a CSI, în perioada 28 noiembrie – 10 decembrie, întrunind un eşantion de 1.195 mii de persoane din 81 de localităţi, marja de eroare fiind de 3%.

În noiembrie, potrivit sondajului, 41,5% dintre respondenți au declarat că ar vota pentru UEEA. 38,7% dintre respondenți au sprijinit cooperarea cu Uniunea Europeană. În același timp, 5,6% din populație s-ar opune ambelor uniuni, 7,7% dintre respondenți nu au şi-au făcut alegerea, iar restul de 6,5% nu ar participa la un astfel de vot.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , Uniunea Eurasiatica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1981
Populația:
276 locuitori

Iantarnoe este un sat din cadrul comunei Rașcov din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Camenca și la 148 km de Chișinău. Populaţia satului Iantarnoe alcătuia 276 de oameni în anul 2004. Satul Iantarnoe a fost înființat în anul 1981.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.