14 ianuarie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 11674
Material antiderapant a fost împrăștiat pe drumurile naționale
14 ianuarie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 11674

Material antiderapant a fost împrăștiat pe drumurile naționale

Circa 250 de tone de material antiderapant a fost împrăştiat noaptea trecută pe drumurile naţionale pentru combaterea lunecușului.

Anunțul a fost făcut pentru agenţie de către şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină.

Potrivit sursei citate, în total, în lucrări au fost implicate 42 de autospeciale și 94 de muncitori. „Noaptea trecută nu s-au înregistrat precipitații. În această perioadă, pe traseele naționale s-au efectuat lucrări de patrulare și deszăpezire", a spus Căpățină.

În prezent, drumarii din teritoriu execută lucrări de lărgire a părții carosabile și acostamentelor. „Trasee blocate nu există, iar circulaţia rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Totodată, toate sectoarele periculoase sînt monitorizate și după necesitate se intervine", a afirmat Sergiu Căpățină.

În următoarele zile, vremea se menține rece. Pe timp de noapte, termometrele vor indica pînă la -11 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra pînă la +3 grade Celsius, în sud. Izolat, vor cădea ninsori.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , ghețuș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.