17 ianuarie 2019, 11:15 Realitatea moldovenească views 10811
Nici şoferul, nici poliţistul nu cunosc legea
17 ianuarie 2019, 11:15 Realitatea moldovenească views 10811

Nici şoferul, nici poliţistul nu cunosc legea

Nici şoferul, nici poliţistul nu cunosc legea. Este opinia exprimată de jurnalista Elena Leviţkaia-Pahomova, care a comentat incidentul de rezonanţă, care s-a produs în orașul Cimișlia, cînd un angajat al poliţiei a refuzat să vorbească ruseşte cu un șofer din Găgăuzia, care a încălcat regulile circulaţiei rutiere.

Elena Leviţkaia-Pahomova a scris pe pagina sa dintr-o reţea de socializare că nu este de acord cu mass-media, care a contribuit la agitarea spiritelor din cauza incidentului.

„Pot fi demonstrate doar cazurile în care corectitudinea uneia dintre părți este evidentă. Aici nu este acel caz", a observat ea.

Jurnalistul a subliniat: „Regimul de viteză trebuie respectat. Dacă aţi încălcaţi – achitaţi amenda".

Elena Leviţkaia-Pahomova a indicat că, potrivit prevederilor legii, șoferul este în drept să beneficieze de asistenţa unui traducător la întocmirea protocolului.

„Asigurați-vă să fie bifată căsuţa corespunzătoare. Dacă au existat greșeli în redactarea (sînt foarte rare cazurile cînd este întocmit absolut corect), le contestaţi în judecată. Eu am avut cîştig de cauză într-o astfel de cauză. Am găsit șase greșeli în procesul verbal ce mi-a fost întocmit, unde mai pui că nici viteza nu am depăşit-o. Au fost oprite simultan trei maşini atunci. Printre greșelile comise faţă de mine a fost şi menţiunea că sînt bărbat", a menționat jurnalista.

„Există încălcări după principiul lingvistic în țară. Este necesar să le facem publice, dar, repet, numai atunci cînd sînteţi la suta de procente convinşi de propria corectitudine. Nici de tăcut nu trebuie", a menţionat ea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

soferi , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
395 locuitori

Grozniţa este un sat din cadrul comunei Mihăileni, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 27 km de orașul Briceni, la 38 km de stația de cale ferată Ocnița și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 395 locuitori. Prima mențiune documentară a satului Groznița datează din anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.