16 februarie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 16220
Dodon: Moldova va renegocia contractul la gaze și ar putea primi o reducere
16 februarie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 16220

Dodon: Moldova va renegocia contractul la gaze și ar putea primi o reducere

Moldova ar putea primi o reducere la gazul livrat de Federația Rusă.

Potrivit TASS, despre aceasta a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la postul de televiziune NTV Moldova, vorbind despre discuțiile pe care le-a avut în timpul vizitei sale recente la Moscova cu președintele Gazprom, Alexei Miller, transmite Noi.md.

"În a doua jumătate a acestui an, contractul de furnizare a gazului către Republica Moldova va fi reînnoit. Sper că în Republica Moldova va fi un alt guvern și vom avea șanse să obținem o reducere a gazelor", a spus Igor Dodon.

Anterior, șeful statului moldovean a spus că obținerea statutului Republicii Moldova de observator la Uniunea Economică Eurasiatică, ne permite obținerea unei reduceri a prețurilor la gaze cu 30%.

În prezent, Moldova achiziționează gazul natural în baza unui acord semnat încă în 2008. Conform contractului, prețurile sînt formate în funcție de prețurile la petrol pe piețele mondiale. Acest contract a fost prelungit anual. La sfîrșitul anului 2016, Gazprom și Moldovagaz au prelungit contractul de livrare a gazelor naturale către Moldova și tranzitul pe teritoriul republicii pînă la sfîrșitul anului 2019.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , gaz natural , preţ , reduceri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
169 locuitori

Lugovoe este un sat din cadrul comunei Regina Maria, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 169 de oameni. Satul Lugovoe a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.