27 februarie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 11693
Ce se va întîmpla cu înregistrările video de pe camerele de supraveghere din secțiile de votare
27 februarie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 11693

Ce se va întîmpla cu înregistrările video de pe camerele de supraveghere din secțiile de votare

Toate camerele de supraveghere instalate în secțiile de votare au ajuns la Comisia Electorală Centrală.

Imaginile vor fi stocate pe un dispozitiv, pentru a putea fi folosite mai tîrziu ca dovadă în cazul unor litigii în instanță.

Contactat de ProTV, Corneliu Păsat, șeful adjunct al direcției comunicare al Comisiei Electorale Centrale a spus că toate camerele de supraveghere au fost transmise la CEC de către birourile electorale chiar în ziua de 24 februarie, împreună cu procesele verbale.

Acestea, împreună cu înregistrările video, vor rămîne la CEC pînă la următorul scrutin. Imaginile vor fi stocate pe un dispozitiv pentru a putea fi folosite ulterior că dovadă în cazul unor litigii în instanță.

În acest an, 2300 de camere de supraveghere au fost instalate în secțiile din țară în ziua scrutinului, iar pentru asta au fost alocate 12 milioane de lei.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

Secții de votare , camere video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
4528 locuitori

Borogani este un sat şi comună din raionul Leova. Borogani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Leova și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4528 de oameni. Satul Borogani a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.