13 martie 2019, 10:50 Realitatea moldovenească views 10304
Ion Tighineanu, candidat la funcţia de preşedinte al AŞM
13 martie 2019, 10:50 Realitatea moldovenească views 10304

Ion Tighineanu, candidat la funcţia de preşedinte al AŞM

Academicianul Ion Tighineanu, preşedinte interimar al Academiei de Ştiinţe, este înaintat la funcţia de preşedinte al AŞM.

Candidatura acestuia a fost sprijinită cu majoritatea voturilor, marţi, 12 martie, de către Adunarea Generală a Secţiei ştiinţe sociale, economice, umanistice şi arte din cadrul AŞM, după ce anterior, alte două Adunări Generale, a Secţiei ştiinţe ale vieţii şi a Secţiei ştiinţe exacte şi inginereşti, din cadrul instituţiei, l-au sprijinit, la fel, cu majoritatea voturilor.

Potrivit Legii cu privire la AŞM, preşedintele instituţiei este ales de către Adunările Generale ale celor trei secţii de ştiinţe. Toate Adunările Generale l-au propus la această funcţie doar pe Ion Tighineanu, fiind ales de fiecare dată cu majoritatea voturilor. După Adunările Generale ale celor trei Secţii, Comisia pentru alegerea preşedintelui din cadrul AŞM trebuie să facă totalurile şi să se pronunţe pe marginea rezultatelor.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

academia , candidat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.