18 martie 2019, 17:25 Realitatea moldovenească views 14173
Diacov cheamă în continuare blocul ACUM la compromis
18 martie 2019, 17:25 Realitatea moldovenească views 14173

Diacov cheamă în continuare blocul ACUM la compromis

Oamenii aşteaptă ca forţele politice care au intrat în noul Parlament să găsească un numitor comun şi să renunţe la confruntări şi supărări.

În aceste condiţii, Partidul Democrat din Moldova în continuare este gata să discute propunerile blocului "ACUM" pentru o eventuală colaborare în legislativ. Declaraţia a fost făcută de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"Declaraţiile blocului "ACUM" seamănă cu discursuri pentru o campanie electorală. Sper că după ce Parlamentul îşi va începe oficial activitatea, percepţiile se vor schimba, va scădea intensitatea emoţiilor. Mi se pare ciudat că aceşti oameni pun pe primul loc pretenţii şi nu problemele pe care noi am putea să le rezolvăm împreună", a spus Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PDM.

De asemenea, Dumitru Diacov s-a referit la iniţiativele blocului "ACUM" pe care membrii PAS şi PPDA intenţionează să le propună noului Parlament. Printre acestea se numără demiterea conducerii mai multor instituții din ţară, cum ar fi Centrul Național Anticorupție, Curtea Supremă de Justiţie, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, Comisia Electorală Centrală, Consiliul Audiovizualului, dar şi anularea sistemului mixt de vot. Preşedintele de onoare al PDM a reiterat declaraţiile mai multor experţi, potrivit cărora, pentru înaintarea acestor idei este necesar ca Parlamentul să fie funcţional.

"Aici este vorba sau despre lipsa de experienţă, sau populism curat. Trebuie să treacă cel puţin două luni pentru ca aceste proiecte să fie examinate conform procedurii şi să fie prezentate Biroului permanent al Parlamentului, ulterior deja aceste proiecte pot fi incluse pe ordinea de zi."

În aceste condiţii, directorul companiei de consultanță "Intellect Group", Ian Lisnevschi, la fel, invitat la emisiune, consideră că binomul PAS-PPDA nu vrea să-şi asume responsabilitatea pentru promisiunele sale electorale. Expertul mai spune că blocul "ACUM" va fi taxat dur de cetăţeni.

"Ei încearcă să rămînă în opoziţie pentru a nu-şi asuma responsabilitate, vor să cîştige timpul pentru a nu răspunde în faţa cetăţenilor şi să creeze haos. Deocamdată noi am văzut doar declaraţiile liderilor, noi nu ştim care sînt părerilor deputaţilor aleşi în circumscripțiile uninominale sau pe listă", a declarat Ian Lisnevschi, directorul companiei de consultanță "Intellect Group".

Blocul "ACUM" a refuzat pentru a doua oară invitaţia la discuţii lansată de PDM, care a anunţat că este gata să ofere şi funcţia de prim-ministru. Binomul PAS-PPDA a fost abordat şi de către socialişti, care, la fel, au îndemnat la discuţii pentru a vedea dacă este posibilă o coaliţie de guvernare între cele două entităţi politice.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Dumitru Diacov , Blocul ACUM , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.