22 martie 2019, 10:25 Realitatea moldovenească views 18133
“Clanul” lui Șor în parlament
22 martie 2019, 10:25 Realitatea moldovenească views 18133

“Clanul” lui Șor în parlament

Formațiunea politică cu denumirea partidul "Șor" a trecut în parlamentul moldovenesc pentru prima oară. În legislativ, ea are șapte deputați: doi au acces pentru că au obținut victorie în circumscripții nominale, cinci "șoriști" au acces în parlament pe listele partidului.

În afară de Ilan Șor - președintele partidului "cu numele său" - mandate de deputat au obținut avocatul lui, o verișoară, o coșcolăriță, fosta directoare a liceului unde și-a făcut studiile, un sponsor al partidului și cea mai apropiată persoană de încredere a afaceristului.

Ilan Șor – unul dintre cei mai bogați oameni din țară, îmbogățit peste noapte în urma unor tranzacții dubioase cu patrimoniul statului și cel al sindicatelor, președintele partidului "Șor".

S-a născut la 6 martie, 1987 în Israel. Părinții săi s-au repatriat din RSS Moldovenească spre finele anilor 1970 (tatăl, Miron Șor, era pe atunci director adjunct al teatrului rus "A.P.Cehov"). Băiețelul avea în jur de trei ani cînd familia a revenit la Chișinău, unde Șor-seniorul s-a apucat de afaceri.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ilan Shor , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1203 locuitori

Chirianca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Chirianca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Chirianca a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.