24 martie 2019, 14:30 Realitatea moldovenească views 17101
Cetățenii străini vor să trăiască în Moldova
24 martie 2019, 14:30 Realitatea moldovenească views 17101

Cetățenii străini vor să trăiască în Moldova

Potrivit datelor Biroului Migrație și Azil, în anul 2018 peste patru mii de cetățeni străini au solicitat permisul de ședere în Republica Moldova, ceea ce înseamnă cu 13% mai mult decît în anul 2017.

Cetățenii străini sosesc în Moldova la muncă, studii, cu intenția de a-și deschide o afacere sau pentru reîntregirea familiei.

Conform statisticii oficiale, în anul trecut peste 21 de mii de cetățeni străini au solicitat perfectarea documentelor pentru a rămîne cu traiul în țara noastră.

O treime dintre aceștia sînt cetățeni ai Turciei, după dare urmează cetățenii Romîniei, Ucrainei și Azerbaidjanului.

A crescut și numărul investitorilor străini care preferă să investească bani în dezvoltarea activității de antreprenoriat în Republica Moldova.

Pentru cetățenii străini aflați la muncă în Republica Moldova, termenul-limită de ședere pe teritoriul țării este de un an, după care ei pot prelungi contractul cu angajatorul.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Moldova , permis de ședere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1086 locuitori

Şeptelici este un sat şi comună din raionul Soroca. Şeptelici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1086 de oameni. Satul Şeptelici a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.