27 martie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 15960
Moldova ar putea avea o primă autostradă
27 martie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 15960

Moldova ar putea avea o primă autostradă

Doi antreprenori chinezi sînt în faza finală de negocieri pentru a construi două autostrăzi în R. Moldova.

Este vorba despre China Hyway Group și China Railway Group. Sursa citată notează că lungimea totală a traseelor care urmează să fie construite de chinezi este de 300 de km.

Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a declarat pentru publicația chineză că primul proiect prevede construcția șoselei de centură a Chișinăului, în timp ce al doilea presupune conectarea raioanelor de nord ale țării cu Ucraina.

Costul total al lucrărilor este evaluat la 400 de milioane de dolari.

Iurcu a precizat că modalitatea de finanțare este acum în proces de discuții, fiind posibile două opțiuni – fie acoperirea integrală a cheltuielilor de construcție de către China, fie cofinanțarea lucrărilor în proporție de 85% din partea Chinei și restul de 15 la sută din partea Moldovei.

Pentru companiile din țara asiatică, aceste două contracte sînt primele proiecte de infrastructură de o astfel de amploare în Europa de Est.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

drum , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.