28 martie 2019, 11:30 Realitatea moldovenească views 11072
Deputat: Este inadmisibil ca partidele să nu găsească un compromis
28 martie 2019, 11:30 Realitatea moldovenească views 11072

Deputat: Este inadmisibil ca partidele să nu găsească un compromis

Deputatul independent Viorel Melnic, unul din cei doi parlamentari aleşi pe circumscripție uninominală în regiunea transnistreană, spune că situația politică în țară este una complicată.

Cu toate acestea, ar fi iresponsabil din partea formațiunilor delegate în Parlament să nu ajungă la un consens privind formarea unei majorități parlamentare, afirmă el.

"Separarea intenționată de către politicieni a societății a dat roade electorale: viziunile și preferințele oamenilor sînt dispersate după criterii geopolitice, interese economice, vot de protest, dorința de a schimba ceva etc. Este inadmisibil și iresponsabil ca partidele parlamentare din Legislativul ales să nu găsească un compromis pentru a asigura stabilitate politică și respectiv promovarea reformelor în țara noastră. Țara are nevoie de guvernare pentru buna dezvoltare a societății. Dacă nu este dorință să se facă acest lucru, cu regret, mergem în alegeri anticipate. În acest caz, alegătorii trebuie să facă concluziile că miza în alegerile din 24 februarie nu a fost pusă corect", a declarat Melnic în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Întrebat dacă se va alătura vreunei coaliții în Legislativ, Viorel Melnic a precizat că va face acest lucru pornind de la anumite principii.

"Sînt o persoană promotoare a suveranității și statalității țării noastre, fără elemente unioniste și vasalice și voi susține orice inițiativă a oricărui partid sau coaliție care se regăsește în diapazonul acestor principii".

El mai este de părere că rolul celor trei deputați independenți în actuala conjunctură politică este neînsemnat.

Totodată, o coaliție bi sau multipartidă ar presupune revederea programelor și obiectivelor electorale ale fiecărui membru al coaliției, mai spune Melnic.

Sursa: tribuna.md

Cuvinte cheie:

parlament , partide , deputat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
745 locuitori

Etulia Nouă este un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 118 km de municipiul Comrat și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 745 de oameni. Satul Etulia Nouă a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.