23 aprilie 2019, 17:25 Realitatea moldovenească views 14793
Răspunsul PSRM pentru blocul ACUM
23 aprilie 2019, 17:25 Realitatea moldovenească views 14793

Răspunsul PSRM pentru blocul ACUM

Deputatul PSRM Ion Ceban a declarat că socialiştii sînt disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a PSRM și a blocului ACUM, însă doar în condiţiile formării unei coaliţii stabile de guvernare, spune Ceban.

Reacţia a venit după ce Blocul Politic ACUM a anunţat că invită repetat reprezentanţii PSRM la şedinţa grupului de lucru.

„Remarcăm tonalitatea mai puţin categorică a mesajelor celor de la ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premize de discuţii pe marginea depăşirii crizei politice create, însă constatăm cu regret că PAS şi DA încă nu sînt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima şedinţă a Consiliului Republican."

Ceban spune că chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor PSRM de a forma o coaliţie funcţională.

„Reiterăm că sîntem disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiştilor, dar şi partidelor PAS şi DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părţi, însă acest lucru poate fi iniţiat doar în condiţiile disponibilităţii celor de la ACUM de formare a unei coaliţii stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare şi evitării declanşării alegerilor parlamentare anticipate."

În acelaşi context, deputatul socialist a menţionat că PSRM este îngrijorat de unele acţiuni şi activităţi cu tentă unionistă din ultimile zile la care activ participă conducerea blocului ACUM şi care „categoric nu pot fi acceptate de socialişti ca element al următoarei guvernări."

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

PSRM , Blocul ACUM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1489
Populația:
10027 locuitori
Logo

Leova este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Leova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Leova este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie  10027 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu denumirea de „Tîrgul Sărăţii”, datează din 1489. Ştefan cel Mare dăruieşte aşezarea slujitorilor săi, Petru şi Leova, de la care probabil a provenit actuala denumire – Leova.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.