25 aprilie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 10425
Cine sînt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere
25 aprilie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 10425

Cine sînt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

Preşedintele Igor Dodon și liderul democraților, Vlad Plahotniuc, sînt personalitățile politice, în care moldovenii au cea mai mare încredere. Este concluzia unui sondaj de opinie, realizat de compania „iData".

Totodată, cetățenii au mai puțină încredere în liderul PPDA, Andrei Năstase.

Primul în topul încrederii moldovenilor rămîne șeful statului. Acesta este susținut de puțin peste 19 la sută dintre participanți, în descreștere cu cinci puncte procentuale față de datele unui studiu similar, realizat în luna februarie. Igor Dodon este urmat în sondaj de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a acumulat un scor de peste 9 la sută.

A treia poziție îi revine liderului PAS, Maia Sandu, care a adunat 8,5 la sută din simpatiile celor care au fost incluși în studiu. Cu un nivel de încredere de 4,8 la sută este cotat președintele PPDA, Andrei Năstase, numărul simpatizanților căruia a scăzut cu mai mult de un punct procentual.

În top se mai regăsesc premierul Pavel Filip, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi și fostul primar de Orhei, Ilan Șor. Aproape un sfert dintre cei chestionați au spus că nu au încredere în niciun politician.

Sondajul a fost efectuat de iData în perioada 17-22 aprilie, pe un eșantion de 984 persoane și are o marjă de eroare de plus-minus 3,1 la sută.

Sursa: voceabasarabiei.md

Cuvinte cheie:

politica , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1561
Populația:
5438 locuitori

Rădoaia este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Rădoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 10 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5438 de oameni. Prima atestare istorică a satului Rădoaia datează din anul 1561.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.