23 mai 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 13318
Opinie: În cazul unor alegeri anticipate, la urne vor veni mai puțini alegători
23 mai 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 13318

Opinie: În cazul unor alegeri anticipate, la urne vor veni mai puțini alegători

În cazul unor alegeri anticipate, la urne se va prezenta un număr mai mic de cetățeni. Aceasta, în mare parte, pentru că oamenii au obosit de scrutine.

Declarația a fost făcută de sociologul Ian Lisnevschi la emisiunea „Fabrika" de la postul Publika, transmite IPN.

În opinia lui, fie blocul ACUM își dorește să rămînă în opoziție și PSRM cu PDM să facă alianță, fie să se meargă la alegeri anticipate. „Cea mai bună metodă pentru ei este ca să se meargă la anticipate, dar există o problemă – societatea nu vrea un nou scrutin", spune Ian Lisnevschi.

Sociologul spune că se va încerca să se recurgă și la metoda protestelor cu toate că cetățenii au obosit de proteste. „Atunci cînd trebuie să explici pentru ce protestezi, blocul ACUM are probleme pentru că trebuie să dai vina pe guvernare, iar în Moldova nu există, de fapt, guvernare. Sînt executori care mențin activitatea statului, dar guvernare nu există. De aceea, este mai greu să arunci aceste învinuiri supra Guvernului Filip", spune Ian Lisnevschi.

Jurnalistul Vsevolod Cernei spune că nu știe dacă alegerile anticipate ar avantaja partidele de opoziție. „Mă tem că alegerile anticipate de la noi nu vor avea rezultate cu mult deosebite de cele care au fost, plus-minus niște procente, plus-minus niște mandate și atunci lumea s-ar putea înterba la ce bun", a afirmat Vsevolod Cernei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

opinie , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.