29 mai 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 17277
Judecătoarea care a anulat rezultatele alegerilor din Chișinău, avansată în grad
29 mai 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 17277

Judecătoarea care a anulat rezultatele alegerilor din Chișinău, avansată în grad

Judecătoarea Rodica Berdilo, care acum aproximativ un an a anulat rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău, a fost avansată avansată în gradul V de calificare, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, scrie Anticoruptie.md.

Prin hotărîrea Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor (CEP) din 17 mai, Rodica Berdilo a acumulat în total 83 de puncte și a fost evaluată cu calificativul „foarte bine".

„În partea ce ține de organizarea activității profesionale, judecătoarea Rodica Berdilo îşi exercită obligaţiile de serviciu demonstrînd abilităţi profesionale la un nivel înalt, respectă etica profesională, asigură apărarea drepturilor și libertăților persoanelor, onoarei și demnității acestora, își desfășoară munca în conformitate cu cerinţele legii la înfăptuirea justiţiei şi asigură interpretarea şi aplicarea uniformă și coerentă a legislaţiei", au mai constatat membrii Colegiului, potrivit sursei citate.

„Pe parcursul activității sale, Rodica Berdilo nu a comis fapte compromițătoare și a respectat normele Codului de etică a judecătorului", se mai arată în aprecierea dată de evaluatori, citată de Anticoruptie.md.

Alegerile locale noi din Chișinău, organizate anul trecut, au fost cîștigate de Andrei Năstase. Rezultatele au fost însă anulate, argumentul instanței fiind că acesta a făcut agitație electorală în ziua tăcerii, printr-un live pe Facebook, care ar fi influențat, în opinia magistratei, opțiunea electoratului. Ulterior, procesul verbal prin care Năstase a fost sancționat pentru agitație electorală a fost anulat.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

alegeri , judecător

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1444 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Criuleni. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1444 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.