09 iunie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 2609
Alegeri anticipate, pe 6 septembrie! Filip a semnat decretul de DIZOLVARE a Parlamentului
09 iunie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 2609

Alegeri anticipate, pe 6 septembrie! Filip a semnat decretul de DIZOLVARE a Parlamentului

Pavel Filip a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului, după ce Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării și i-a permis să exercite interimatul.

Într-un briefing de presă, Pavel Filip a declarat că Curtea Constituțională a constatat faptul că președintele refuză să-și îndeplinească atribuțiile constituționale pe care le are și să declanșeze alegeri anticipate, încălcând Constituția. Astfel, Igor Dodon a fost suspendat din funcție. Potrivit premierului, „nu este pentru prima dată și probabil pentru Igor Dodon a devenit deja o tradiție să încalce Constituția".

După semnarea decretului, Pavel Filip a declarat că data de 6 septembrie este un termen rezonabil, astfel încât toți să aibă posibilitatea să se pregătească pentru acest scrutin. Potrivit lui, după criza declanșată de Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM și în condițiile unei clase politice compromise, „altă soluție nu este".

Pavel Filip, care este și prim-vicepreședintele Partidului Democrat, a menționat că formațiunea pe care o reprezintă a venit cu mesajul pentru un parteneriat care să aibă la bază bunăstarea cetățeanului, însă partidele au ales să lupte pentru funcții. Politicianul a mai spus că în prezent puterea nu este deținută nici de o formațiune politică, dar aparține cetățenilor și un instrument în acest sens sunt alegerile, iar partidele să meargă la judecata poporului.

Pavel Filip a declarat că nimeni nu trebuie să ia puterea cu forța și nici să o mențină cu forță. Acesta a menționat că urmează să se revadă cu cetățenii în cadrul manifestației din Piața Marii Adunări Naționale.

Premierul a mai îndemnat la calm, declarând că mâine este o zi obișnuită de muncă.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , alegeri , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.