13 iunie 2019, 17:05 Realitatea moldovenească views 4955
Cui aparțin corturile de la protestul organizat de PDM
13 iunie 2019, 17:05 Realitatea moldovenească views 4955

Cui aparțin corturile de la protestul organizat de PDM

Zeci de corturi au fost instalate în seara zilei de sîmbătă, 8 iunie 2019, în fața mai multor instituții de stat.

Printre organizatorii grupurilor de cetățeni care au fost aduși în fața instituțiilor sînt foști deputați democrați. Unii dintre ei au declarat că aceste corturi le-au adus din surse personale. Dar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) spun că sînt corturile lor și că ei le-au instalat.

Organizatorii protestelor au instalat 2 tipuri de corturi: de dimensiuni mici, pentru 2 persoane, și corturi mari, de culoarea cerului. Aceste corturi de dimensiuni mari sînt absolut similare cu acele corturi procurate din bani publici și utilizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în cadrul diverselor acțiuni.

Liliana Pușcaș, ofițer de presă al IGSU, a confirmat acest lucru.

,,Unele corturi sînt instalate de instituția noastră pentru protecția cetățenilor, în condițiile de temperaturi ridicate, vînt și ploaie, pentru a proteja cetățenii țării. Astfel de corturi urmează a fi instalate și în alte zone ale țării, dacă temperaturile caniculare se vor menține”, ne-a comunicat Liliana Pușcaș.

Ofițerul de presă al IGSU a mai declarat că nu poate să ne spună exact unde au fost instalate aceste corturi și cine se adăpostește în ele la acest moment. Totodată, solicitată să ne informeze cînd anume au fost instalate aceste corturi, Liliana Pușcaș a declarat că nu poate să ne spună o dată exactă.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

protest , Cort , PDM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1802
Populația:
524 locuitori

Noroceni este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 524 de oameni. Satul Noroceni a fost menționat documentar în anul 1802.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.