14 iunie 2019, 16:45 Realitatea moldovenească views 3056
Popovici, despre curcanii aruncați la Președinție (Video)
14 iunie 2019, 16:45 Realitatea moldovenească views 3056

Popovici, despre curcanii aruncați la Președinție (Video)

Consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici a declarat în cadrul unei emisiuni că gestul la care au recurs PD-iștii în ziua protestelor, aruncînd peste gardul Președinției cinci curcani legați la picioare, este unul criminal.

,,Cu apucăturile din anii "90, cu siguranță ele sînt prezente. Drept exemplu poate servi ceea ce a fost duminică la porțile Președinției, cînd aceste păsări sărmane au fost chinuite de niște bărbați dolofani. Eu am văzut, eu eram la Președinție. Le-au chinuit și le-au aruncat așa în mod demonstrativ, dar cu atîta teroare în actul pe care l-au săvîrșit, le-au aruncat peste gard. Fără îndoială, oamenii au rămas cu mentalitatea anilor "90, cînd bîntuiau aceste legi a lumii criminale", a declarat consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Popovici spune că după ce această faptă a fost mediatizată în presa națională și internațională, autorii care au aruncat curcanii și-au dat seama de ceea ce au făcut.

,,Poate unii oameni s-au inspirat și din unele lecturi referitor la mafia contemporană. Ceea ce au făcut ei este cu siguranță un gest a creativității, a unei minți criminale mafiotice. Unii și-au dat seama ce au făcut. Și ei acum încearcă, și domnu Candu încearcă să spună că el se dezice de acest gest. Datorită jurnaliștilor, se vede cine au făcut acest lucru. Era conducerea Partidului Democrat, era ex-conducea prim-ministrului Filip", a mai adăugat Popovici.

Totodată, consilierul a vorbit și despre simpatizanții PDM: ,,Cu siguranță că și acei care au votat pentru Partidul Democrat și membrii de rînd ai Partidului Democrat, sînt cetățeni ai Republicii Moldova și ei tot merg în aceleași școli care se închid, la piață merg unde cartofii s-au scumpit, serviciile comunale plătesc. Ideea care este, că acum ideea centrală este că noi trebuie să salvăm Moldova, noi trebuie să salvăm societatea".

Amintim că, curcanii care au fost aruncați de protestatarii Partidului Democrat peste gardul Președinției au fost duși la Grădina Zoologică din Chișinău.

Unul din cei care au aruncat curcanii este Viorel Bezede - directorul Combinatului de vinuri de la Mileștii Mici. Este un susținător activ al democraților, fiind numit în funcție acum 3 ani printr-un ordin al Ministrului Agriculturii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
2240 locuitori

Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.