19 iunie 2019, 15:31 Realitatea moldovenească views 2854
Se anunță demiteri la Guvern: Sandu, nemulțumită de acțiunile unor șefi
19 iunie 2019, 15:31 Realitatea moldovenească views 2854

Se anunță demiteri la Guvern: Sandu, nemulțumită de acțiunile unor șefi

„Chiar și după fuga rușinoasă a lui Vlad Plahotniuc, furturile publice continuă", a declarat astăzi premierul Maia Sandu, comentînd ilegalitățile care se produc în unele structuri guvernamentale.

Ea a avertizat că schemele frauduloase vor fi oprite, iar cei care vînd în mod dubios și netransparent proprietățile statului, vor fi demiși.

„Deși am anunțat public despre faptul că vom porni o anchetă cu privire la ilegalitățile comise de reprezentanții fostului regim pentru a elibera instituțiile de corupție, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice", a menționat Sandu.

Șefa cabinetului spune că a rămas surprinsă să constate că imediat după ce PDM a anunțat retragerea de la guvernare, Agenţia Proprietăţii Publice a scos la privatizare mai multe bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri se regăsește și Sanatoriul „Moldova" din Truscoveţ, Ucraina, care ar urma să fie vîndut la un preț mult mai mic față de cel real.

Sandu a anunțat că la următoarea ședință de Guvern îl va demite pe directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici. Totodată, ea a cerut instituției să identifice modalitățile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute.

Ieri, Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfășurat procesele de privatizare a proprietății publice începînd cu anul 2013. Activitatea acestei comisii se va axa pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea lor - Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto, a mai spus Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , demisie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1083 locuitori

Condrăteşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Curtoaia și Condrăteşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1083 de oameni. Satul Condrătești a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.