22 iulie 2019, 11:10 Realitatea moldovenească views 3395
Candu vorbește despre implicarea lui Plahotniuc în PDM
22 iulie 2019, 11:10 Realitatea moldovenească views 3395

Candu vorbește despre implicarea lui Plahotniuc în PDM

În ședința Consiliului politic al Partidului Democrat, care a avut loc în acest weekend, s-a discutat despre revenirea la o practică mai veche a formațiunii de selectare a candidaților din toată țara pentru funcția de președinte al formațiunii – așa-numitele „primerise", cu dezbateri, inclusiv televizate.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele PDM suspendat din funcție, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Replica" de la postul Prime TV, transmite IPN.

„Noi am discutat despre cîteva procese care sînt necesare să le desfășurăm și pe care, cu regret, nu am avut timp suficient să le realizăm. De aceea, cred că amînarea Congresului extraordinar pentru data de 7 septembrie este o decizie foarte bună", a menționat democratul. Potrivit lui, există mai multe chestiuni asupra cărora democrații trebuie să mai lucreze: doctrină, modalitatea de alegere a liderilor, pregătirea pentru alegerile locale.

Andrian Candu a declarat că în Partidul Democrat nu există scindare, așa cum se speculează în spațiul public. „Faptul că a fost realocată funcția de președinte asta nu are absolut nimic cu așa-numitele disensiuni, deoarece Pavel Filip rămîne în continuare președinte și prim-vicepreședinte al partidului, care are o misiune complicată să conducă toate aceste procese și să le administreze pînă la Congres", a specificat Andrian Candu.

Politicianul spune că nu va exista peste noapte un alt Partid Democrat reformat, pentru că, după deciziile de la Congresul din 7 septembrie, formațiunea de abia va intra într-un proces de reformare.

Andrian Candu spune că Vladimir Plahotniuc se implică „foarte puțin, aproape deloc" în adoptarea deciziilor celor mai importante legate de agenda politică și de conducere a PDM. În opinia lui, aceasta a și fost intenția atunci cînd s-a retras din fruntea partidului. „Bineînțeles, noi mai discutăm, dar implicarea nemijlocită în tot ceea ce înseamnă decizii și mersul, procesul de transformare pe viitor a partidului, va avea o implicare aproape minimă sau deloc", susține democratul.

După ședința Parlamentului din 8 iunie 2019 în care blocul ACUM și Partidul Socialiștilor au anunțat că formează o majoritate parlamentară și după mai multe zile de presiune publică asupra sa, Partidul Democrat a anunțat că trece în opoziție. În acest context, liderul de atunci al formațiunii, Vladimir Plahotniuc, a anunțat că se retrage din fruntea partidului și a plecat din țară. Ulterior, PDM a anunțat un proces de reformare a formațiunii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , Vlad Plahotniuc , PDM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
82 locuitori

Carabiber este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Carabiber a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.