30 iulie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 3001
Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat
30 iulie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 3001

Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat

Fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat cu puțin timp în urmă că își depune mandatul de deputat. Plahotniuc a precizat totodată că nu dorește să mai activeze în niciun fel în vreo instituție a statului, notează Noi.md.

Fostul politician a vorbit despre capturarea statului și a instituțiilor cheie ale R.Moldova de către Moscova.

„Cel mai grav este modul în care Moscova a preluat instituțiile strategice ale statului: SIS, Ministerul Apărării, Parlamentul (conducerea și cele mai importante comisii), iar foarte curînd și Procuratura Generală, CNA, poate și alte instituții. Cînd am spus că anume asta se va întîmpla, mulți nu m-au crezut. Doar naivii cred că rușii participă acum în Moldova la "de-oligarhizare", a declarat Plahotniuc.

„În condițiile preluării totale în captivitate a Republicii Moldova de către Federația Rusă, în condițiile în care ultimele trocuri politice care s-au făcut, indică preluarea de către ruși, prin partidul lor, a instituțiilor de drept și, în consecință, mă aștept la o degradare totală și pe termen lung a activității justiției, la abuzuri, la o justiție politizată și supusă intereselor personale ale unor grupări, care lucrează împotriva intereselor Republicii Moldova. În această situație, eu nu doresc să mai activez, în nici un fel, în vreo instituție a statului și astăzi am depus mandatul de deputat în Parlament".

Plahotniuc a mai precizat că instituțiile de drept ar fi presate să îl lipsească imunitate, dar că nu au motiv legal pentru un astfel de demers. Potrivit lui, scopul Moscovei este de a continua intimidarea sa, a familiei și a susținătorilor săi.

„Prin renunțarea la imunitate, odată cu demisia din funcția de deputat, doresc să opresc și aceste abuzuri și presiuni politice asupra instituțiilor de drept. Eu nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova, de cei care de doi ani de zile au făcut zeci de acțiuni ilegale împotriva mea și a familiei mele, dosare politice, judecăți false, zeci de urmăriri internaționale respinse de Interpol pe motiv de abuz politic etc.", a adăugat Vlad Plahotniuc.

Totodată, fostul lider al PDM s-a referit și la angajamentele față de electoratul din Nisporeni, care l-a susținut în număr mare la alegerile parlamentare.

„Îi voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru că față de ei am o datorie pe viață pentru încrederea masivă pe care mi-au acordat-o", a spus Plahotniuc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , deputat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
170 locuitori

Valea Rădoaiei este un sat din cadrul comunei Nicolaevca, raionul Floreşti. Localitatea Valea Rădoaiei se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 170 de oameni. Satul Valea Rădoaiei a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.