05 august 2019, 17:30 Realitatea moldovenească views 2436
Dodon: Îi vom ajunge pe figuranţii în cazul uzurpării puterii oriunde s-ar afla!
05 august 2019, 17:30 Realitatea moldovenească views 2436

Dodon: Îi vom ajunge pe figuranţii în cazul uzurpării puterii oriunde s-ar afla!

Președintele Moldovei, Igor Dodon, este sigur că toate persoanele care figurează în dosarul penal privind uzurparea puterii de stat în perioada 7-14 iunie, nu se vor putea ascunde în străinătate și vor fi reținute oriunde s-ar afla.

Acest lucru a fost anunțat de șeful statului într-un interviu exclusiv pentru „Komsomolskaya Pravda", comentînd informaţia despre pornirea de către Procuratura Generală a unui dosar penal pentru uzurparea puterii în perioada 7-14 iunie, transmite Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea ce înseamnă cauza penală inițiată cu privire la uzurparea puterii și dacă există deja un cerc de inculpați în acest caz, președintele Moldovei a menționat că, potrivit informațiilor de care dispune, îşi desfăşoară activitatea un grup comun de procurori și reprezentanţi ai altor organe de anchetă, care colectează informații în ultimele două luni.

„Au început să acumuleze informaţii imediat după ce a fost creată comisia parlamentară corespunzătoare. Acum, acest grup ar trebui să determine rolul fiecăruia dintre reprezentanții Guvernului anterior în această perioadă, rolul fiecăruia în uzurparea puterii. Iar la jumătatea lunii august, cînd Parlamentul îşi va relua activitatea, urmează să fie prezentat un raport privind acţiunile întreprinse", a spus Igor Dodon.

„Și atunci figuranţii din acest dosar vor fi reținuți?", a fost întrebat președintele ţării.„Bineînţeles!", a fost răspunsul acestuia.

Șeful statului a fost întrebat dacă ar fi binevenit să se închidă din timp frontierele pentru potențialii inculpați din dosarul penal pentru uzurparea puterii?

„Cum să fie întemeiat acest gest? Plecarea din țară, despre care vorbesc, în ultimul timp, foarte mulți analiști, se închide pe baza unor cazuri penale concrete. Cauzele penale sînt pornite pe baza unor fapte. Uzurparea puterii înseamnă intentarea de cauze penale pe faptul unei infracțiuni. Dar să închizi aşa de foaie verde frontierele... trebuie să fie un temei, nu?", a notat Igor Dodon.

Președintele a fost întrebat dacă are vreo temere că potențialii inculpați din acest caz penal s-ar putea „evapora" din țară. „Unde s-ar putea ei „evapora"? Pe Lună? Pe Marte? ", a întrebat la rîndul său șeful statului.

La precizarea că s-ar putea scunde în străinătate, de exemplu, în SUA, în Israel, președintele Moldovei a subliniat: „Acest lucru este ireal! Oricine poate fi ajuns oriunde, am vorbit despre asta de mai multe ori! "

Sursa: kp.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Uzurparea puterii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.