15 august 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 2281
Nu sînteti acasă? Înseamnă că veţi avea oaspeți!
15 august 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 2281

Nu sînteti acasă? Înseamnă că veţi avea oaspeți!

Există infracțiuni, al căror număr nu doar că nu scade, dar tinde să crească - acestea sînt furturile de apartamente. Conform unor date, aproape jumătate din toate furturile de bunuri înregistrate sînt „furturi prin pătrundere în încăpere, în alt loc pentru depozitare sau în locuinţă". Cel mai des acestea sînt comise vara, în perioada concediilor.

Unui hoţ bun îi reuşeşte totul

Poate că nu toată lumea știe că hoțul de apartamente este cea mai veche și mai respectată specializare din lumea criminală. S-ar părea că este foarte ușor să intri într-un apartament și să scoți de acolo tot ce este valoros? Dar, de fapt, un hoț de apartamente profesionist este, așa cum se spune, un „specialist cu profil larg". El este un lăcătuș excelent, capabil să deschidă orice lacăt, să descuie seifuri și uneori chiar să oprească alarma. Este un bun analist care poate să adune informații și să stabilească cu exactitate în ce apartament ar putea căpăta bani buni și pe care ar fi mai bine să-l ocolească. El este un psiholog cu experiență, care cunoaşte subtil natura omului și exploatează cu abilitate slăbiciunile noastre. El este, de asemenea, un fel de „marketolog" care știe cu siguranță lichiditatea și valoarea unui anumit bun găsit în apartament, dar și ştie cum să-l vîndă la cel mai bun preț, astfel încît să nu fie prins. În cele din urmă, acesta este un om cu nervi de fier, deoarece el trebuie să „lucreze" într-un mediu complicat, cu riscul de a fi prins în fiecare secundă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

furt , apartament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.