20 august 2019, 11:20 Realitatea moldovenească views 4202
Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat Competiția anuală Moldova Eco Energetică
20 august 2019, 11:20 Realitatea moldovenească views 4202

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat Competiția anuală Moldova Eco Energetică

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat, la 19 august, împreună cu Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială, Competiția Moldova Eco Energetică, ediția 2019. Cererile vor fi recepționate până la 1 octombrie acest an, informează MOLDPRES.

Din numărul total de participanți vor fi selectați 15 finaliști, care vor lua parte la o serie de traininguri, sesiuni în domeniul antreprenoriatului, ca ulterior în cadrul unui eveniment să fie premiați 5 finaliști. Vor fi acordate cinci premii pe categoriile: Cea mai bună inițiativă antreprenorială în Sectorul Agricol; Cea mai bună inițiativă antreprenorială în Sectorul IT; Cea mai bună inițiativă antreprenorială în Sectorul Transporturilor; Cea mai bună inițiativă antreprenorială în Industrie și Cea mai bună inițiativă antreprenorială lansată de Femei în Sectorul Energetic. Pentru premierea câștigătorilor a fost alocat un buget de 50 000 de dolari SUA anual.

Premiile competiției vor fi acordate de către Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială, în luna noiembrie a acestui an.

Moldova Eco Energetiсă, ediția 2019, este parte a programului "Clean Technology Innovation Programme for SMEs and Start-ups in the Republic of Moldova" și are ca obiectiv general identificarea și promovarea inițiativelor antreprenoriale în domeniul eficienței energetice și surselor regenerabile de energie în cele mai importante sectoare ale economiei naționale. Pe o perioadă de 3 ani vor fi premiate 15 Startup-uri cu o sumă în valoare totală de 150 000 de dolari SUA.

Moldova Eco Energetică se desfășoară începând din 2011 și este cel mai mare eveniment al anului, care are drept scop promovarea eficienței energetice și utilizării surselor de energie regenerabilă în Republica Moldova.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2424 locuitori

Cigîrleni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cigîrleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2424 de oameni. Satul Cigîrleni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.