25 august 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3924
Rusia propune inițierea procesului de lichidare a munițiilor stocate lângă Cobasna
25 august 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3924

Rusia propune inițierea procesului de lichidare a munițiilor stocate lângă Cobasna

Federația Rusă propune inițierea procesului de lichidare a munițiilor stocate lângă satul Cobasna, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să ofere echipamentul necesar în acest sens.

Ideea a fost expusă de ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, în cadrul unei întrevederi cu președintele, Igor Dodon, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Președinției.

Igor Dodon consideră că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune. El a dat asigurări că propunerea va fi transmisă în scurt timp participanților formatului 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean.

Serghei Șoigu a venit în Republica Moldova cu ocazia participării la „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupație fascistă".

Tot astăzi, Igor Dodon a participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni", consacrată aceleași aniversări. „Consider că noi trebuie să respectăm istoria, să nu admitem rescrierea ei, să păstrăm și să îngrijim monumentele ce țin de perioada războiului".

Președintele a menționat că „în luptele de la Capul de Pod Șerpeni au căzut 14 mii de ostași ai Armatei Roșii, „și noi, urmașii învingătorilor, trebuie să ținem minte despre faptele lor eroice și să transmitem memoria despre Victoria noastră comună copiilor și nepoților noștri".

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Rusia , muniţii , lichidare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.