25 august 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 4493
Producătorii agricoli debutanți pot solicita subvenții în avans din partea statului
25 august 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 4493

Producătorii agricoli debutanți pot solicita subvenții în avans din partea statului

Producătorii agricoli care doresc să-și lanseze o afacere în domeniul agricol pot solicita subvenții în avans din partea statului, în cadrul celui de-al patrulea apel de depunere a dosarelor, lansat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Actele vor fi recepționate de luni, 2 septembrie și până la 22 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Suportul statului pentru lansarea noilor afaceri constituie 65% din valoarea proiectului ce nu va depăși un milion de lei. Subvențiile în avans vor fi acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Solicitanții vor putea beneficia de subvenții pentru utilarea și renovarea fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă, dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare, producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat, înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale.

Anterior, au fost desfășurate alte trei apeluri pentru acordarea subvențiilor în avans. În urma acestora, până în prezent au fost selectate și evaluate spre finanțare 62 de proiecte investiționale. Aportul statului pentru dezvoltarea acestora urmează a fi de peste 33,4 mln de lei.

În acest an, pentru subvenții în avans a fost alocată suma de 45 mln de lei din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, valoarea căruia este de 900 mln de lei /peste 45 mln de euro/.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
2730 locuitori

Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.