30 august 2019, 12:25 Realitatea moldovenească views 3131
Popovici: E nevoie de politici la nivel de stat în ceea ce privește promovarea patriotismului
30 august 2019, 12:25 Realitatea moldovenească views 3131

Popovici: E nevoie de politici la nivel de stat în ceea ce privește promovarea patriotismului

În contextul marcării sărbătorilor naționale, consilierul președintelui în domeniul Educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a vorbit despre educația patriotică și importanța acesteia în sistemul educațional din țara noastră.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Corneliu Popovici a declarat că în Republica Moldova spiritul patriotic lipsește. Țara noastră întîmpină un șir de probleme determinate de cauze obiective și de lipsa unor politici competente.

"Este nevoie de politici la nivel de stat în ceea ce privește promovarea patriotismului în rîndul cetățenilor. Cu părere de rău, astfel de politică a lipsit pe parcursul multor ani, iar drept exemplu este exodul masiv al populației. O independență veritabilă va fi atunci cînd cetățeanul se va simți bine la el acasă", a spus Popovici.

Mai mult, consilierul este de părerea că pe parcursul celor 28 de ani de independență, în sistemul de învățămînt s-au promovat idei greșite, care pun la îndoială independența și statalitatea Republicii Moldova.

"Sistemul educațional din țară conține foarte multe elemente care au creat o nesiguranță în necesitatea existenței Republicii Moldova drept stat independent și suveran. Aceasta este o mare greșeală, pentru că în instituțiile de învățămînt prima sarcină trebuie să fie orientată spre cultivarea patriotismului", a conchis consilierul.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

patriotism , Corneliu Popovici

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1788
Populația:
3089 locuitori

Ochiul Alb este un sat şi comună din raionul Drochia. Ochiul Alb este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Drochia și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3089 de oameni. Satul Ochiul Alb a fost menționat documentar în anul 1788.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.