12 septembrie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 3695
Popescu: Moldova vrea să-și normalizeze relațiile cu Rusia
12 septembrie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 3695

Popescu: Moldova vrea să-și normalizeze relațiile cu Rusia

Moldova vrea să-și normalizeze relațiile cu Federația Rusă, a declarat miercuri ministrul de externe Nicu Popescu, insistînd pe de altă parte că Rusia trebuie să-și retragă trupele din Transnistria.

Popescu a făcut remarcile după discuțiile avute la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov. Potrivit agențiilor de presă rusești, Popescu a apreciat că ultimii cîțiva ani „nu au fost ușori pentru relațiile moldo-ruse" și a afirmat că vede vizita sa la Moscova drept începutul unui efort comun pentru normalizarea relațiilor bilaterale.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat pe de altă parte că prezența militară rusească în raioanele din stînga Nistrului încalcă neutralitatea R. Moldova, prevăzută în Constituția țării.

Sursa: europalibera.org

Cuvinte cheie:

Rusia , Nicu Popescu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1657
Populația:
50100 locuitori
Logo

Rîbnița este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul este situat la o distanță de 130 km de Chișinău. Populaţia orașului Rîbnița constituia 50 100 oameni în anul 2010. Localitatea Rîbnița a fost menționată documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.