14 septembrie 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 4384
Voronin: Ambasada SUA, mutată în „Casa Albă” a lui Plahotniuc (Video)
14 septembrie 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 4384

Voronin: Ambasada SUA, mutată în „Casa Albă” a lui Plahotniuc (Video)

Liderul comunist Vladimir Voronin propune ambasadei Statelor Unite la Chișinău să se mute în așa-zisa „Casă Albă" care i-ar aparține lui Vladimir Plahotniuc.

Voronin s-a exprimat, în cadrul unei emisiuni de la N4, categoric împotriva ideii ca ambasada SUA să fie construită pe teritoriul Stadionului Republican.

„Este o așa-numită Casa Albă. E Casa Albă, ca la Washington. De ce ambasada să nu treacă acolo, iar stadionul să-l lase în pace", a declarat Voronin.

Subiectul alocării terenului de la Stadionul Republican către ambasada SUA este discutat deja de aproape 2 ani la Chișinău, fără a mai fi pus însă în practică.

„Casa Albă", construită într-un cartier de lux al capitalei, este considerată cea mai luxoasă locuință din Chișinău. Construcția i-ar aparține lui Plahotniuc prin intermediul lui Iurie Luncașu, care s-ar fi sinucis în luna august.

În zonă au fost demolate mai multe case pentru a fi mărit terenul de care dispune așa-zisa „Casă Albă".

Sursa: cotidianul.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
3041 locuitori

Căinarii Vechi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Floriceni și Căinarii Vechi. Localitatea se află la distanța de este 25 km de oraşul Soroca şi la 151 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3041 de oameni Satul Căinarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.