25 septembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 5562
Cum a fugit Plahotniuc
25 septembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 5562

Cum a fugit Plahotniuc

Redacția www.noi.md a intrat în posesia unor detalii referitor la fuga în grabă a lui Plahotniuc din țară.

În mijlocul zilei de 14 iunie oficiul PDM de pe strada Armenească a fost vizitat de Ambasadorul SUA, Derek J. Hogan, care a stat cel mult 9 minute, ținînd cont de timpul necesar pentru a ieși din mașină, a urca în biroul lui Plahotniuc, a ieși din biroul lui Plahotniuc și a urca în mașină. Reieșind din aceste lucruri, discuția lor a durat cel mult 3 minute. Ce oare a aflat Plahotniuc dacă el, drept urmare, a părăsit în grabă oficiul, și-a luat lucrurile și în aceeași zi a plecat din țară, fără să-și ia rămas bun de la mama sa bolnavă, rudele și colegii de partid?

Potrivit noi.md, Plahotniuc ar fi obținut informația privind sosirea în țară a mai multor grupuri de forțe speciale ale unuia din state străine care aveau ca obiectiv arestarea sau lichidarea lui. Adică, Plahotniuc s-ar fi speriat pentru viața sa și a plecat în grabă acolo unde nu poate fi găsit?

Se pune întrebarea: cît de reală a fost această operațiune? Experții noștri consideră că este practic imposibil ca serviciile speciale chiar și ale celui mai puternic stat să realizeze o astfel de operațiune pe teritoriul unui stat străin în raport cu o persoană care este păzită de zeci (dar, posibil, și de sute) de specialiști înarmați și dotați cu tehnică performantă. „Marelui guvernator" al nostru pur și simplu i s-a făcut frică, el nici nu a încercat să aprecieze cît de real este pericolul. Plahotniuc a abandonat totul: țara, colegii de partid, prietenii și rudele, inclusiv pe cei, în fața cărora avea obligații materiale. Posibil că anume evadarea lui Plahotniuc – a omului care avea angajamente financiare mari față de Iurie Luncașu, au servit drept un factor semnificativ în sinuciderea sa.

La 14 iunie, între orele 17.00 și 18.00, Plahotniuc a traversat cu automobilul Mercedes, fără a fi supus unui control, frontiera cu Transnistria pe podul peste Nistru în regiunea satului Bîcioc, fiind așteptat de reprezentanții serviciilor speciale transnistrene, precum și de un grup din Ucraina în frunte cu șeful gărzii personale a lui Poroșenko – prieten apropiat și partener al lui Plahotniuc. În același mod, fără a fi supus vreunui control, el a traversat frontiera cu Ucraina. Pe drum Mercedesul lui Plahotniuc s-a defectat și el s-a mutat într-un microbuz de același model. Aproape de miezul nopții Plahotniuc împreună cu persoanele care l-au însoțit a urcat la bordul unei curse charter și a zburat noaptea în Miami, acolo unde Plahotniuc se află pînă în ziua de astăzi, locuind într-o vilă mare pe malul oceanului.

Întreaga operațiune a fost realizată cu sprijinul serviciilor speciale ale SUA, stat care i-a oferit lui Plahotniuc anumite garanții. Dacă i-a fost garantată doar viața sau SUA i-au oferit lui Plahotniuc garanții că nu va fi persecutat de alte state, inclusiv Republica Moldova, va arăta timpul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.