19 octombrie 2019, 09:30 Realitatea moldovenească views 3084
Aproape 5000 de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor
19 octombrie 2019, 09:30 Realitatea moldovenească views 3084

Aproape 5000 de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor

Duminică, 20 octombrie, în ziua alegerilor locale, 4789 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenați în procesul de asigurare a ordinii publice, comunică MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcţiei generale securitate şi ordine publică a Inspectoratului General de Poliţie, Veaceslav Balan, a menționat vineri, 20 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă că poliția a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii la scrutin. Astfel, poliţiştii vor avea misiunea de a asigura securitatea în preajma secțiilor de votare şi menținerea ordinii publice.

Circa 3860 de angajați vor fi angrenați pentru paza secțiilor de vot, iar peste 280 vor fi antrenaţi în grupurile de monitorizare. Oamenii legii vor reacţiona şi la eventualele sesizări parvenite de la cetățeni. De asemenea, a fost stabilit și un efectiv de rezervă pentru a acționa în situații de urgență.

Oamenii legii solicită concurenților electorali şi simpatizanților acestora să sesizeze autoritățile în caz de încălcări. Totodată, în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor, poliția recomandă cetățenilor să nu intre în biroul de vot cu arme de foc sau arme albe, să nu distrugă listele sau fișele electorale, să nu scoată din localul secției de votare buletinele de vot.

Şeful de la IGP a specificat că până vineri, 18 octombrie, poliţiştii au înregistrat mai multe încălcări ale legislaţiei electorale şi au iniţiat o cauză penală pentru coruperea alegătorilor.

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați duminică la urne pentru a-şi alege primarii. Tot duminică, locuitorii din raza circumscripţiilor electorale uninominale nr. 17, 33, 48 și 50 îşi vor desemna reprezentanţii în Legislativ.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

politia , alegeri , ordinea publică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
1129 locuitori

Cornova este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cornova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1129 de oameni. Satul Cornova a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.