02 octombrie 2012, 10:40 Realitatea moldovenească views 7502
02 octombrie 2012, 10:40 Realitatea moldovenească views 7502

Mitropolia Moldovei: Homosexualii nu au loc în școală!

Mitropolia Moldovei cere autorităților ca homosexualii să nu fie angajaţi în şcoli și spitale, relatează pan.md.

Mitropolia consideră că Legea privind egalitatea șanselor „a creat un rai pentru homosexuali”.

Conform comunicatului de presă Mitropolia va îndrepta în Parlament o cerere de modificare a Legii privind egalitatea șanselor pentru ca homosexualii să nu poată fi angajați în instituțiile de ocrotire a sănătăţii, de învățămînt și în alimentația publică.

În opinia episcopului de Bălţi şi Făleşti, Marchel,  92 la sută dintre homosexualiștilor sînt purtători de HIV/SIDA.

Reprezentanții organizației Gender-Doc-M consideră aceste declarații drept o intervenție a bisericii în afacerile statului și speră că politicienii vor da dovadă de înțelepciunea și nu se vor lăsa provocați.

Activiștii pentru drepturile omului intenționează să informeze comunitatea internațională despre declarațiile Mitropoliei Moldovei, pe care le consideră discriminatorii față de persoanele cu orientare sexuală netradițională.

"Declarația dl Marchel precum că 92% dintre homosexuali sîn infectați cu  HIV/SIDA este o minciună. Statisticile Centrului republican SIDA relevă că dintre 7000 de persoane infectate, doar 35 sînt homosexuali. Pentru o astfel de discriminare, dl Marchel ar putea răspunde în instanță", - consideră reprezentanta Gender -Doc-M, Anastasia Danilova.

Legea privind egalitatea șanselor, adoptată de Parlament în luna mai, interzice discriminarea pe criterii de orientare sexuală în angajarea în cîmpul muncii.
 

Cuvinte cheie:

educatie , scoala , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
555 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.31 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.14 km. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 555 de oameni. Satul Frumuşica a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.