11 noiembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 2031
Grecu: Simple frecţii la un picior de lemn
11 noiembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 2031

Grecu: Simple frecţii la un picior de lemn

Psihologul Mircea Grecu critică activitatea Comisiei Naționale Antidrog dînd de înțeles lipsa rezultatelor acesteia.

,,Încerc să înțețeg scopul Comisiei Naționale Antidrog. Oricît încerc nu reușesc. Gargara cu apă potabilă. La ora actuală, problema traficului şi a consumului de droguri a ajuns să reprezinte o ameninţare la adresa securităţii şi sănătăţii publice, atît la nivel local, cît şi la nivel național", a declarat psihologul Mircea Grecu.

Grecu menționează că ,,sursele de livrare a drogurilor s-au multiplicat şi diversificat, iar acţiunile de stopare din partea statului (prevenirea, combaterea și tratarea) sînt tot mai restrînse şi ineficiente".

Potrivit psihologului, accesul uşor la droguri a dus la contaminarea tinerei generaţii şi la crearea unei dependenţe periculoase, aproape ireversibile.

,,Scăpate de sub controlul autorităţilor, drogurile au ajuns în școli și licee. Consumul de droguri s-a triplat în ultimii cinci ani în rîndul elevilor, iar în 2015 m-am confruntat cu un caz special: consumator de substanțe psihoactive în vîrstă de 9 ani. Măreţele planuri pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri în Republica Moldova se văd a fi simple frecţii la un picior de lemn", critică psihologul Mircea Grecu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

droguri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
144 locuitori

Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.