21 noiembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 5574
Elena Levițkaia-Pahomova: Cel mai mult nu-l invidiez pe ministrul Educației
21 noiembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 5574

Elena Levițkaia-Pahomova: Cel mai mult nu-l invidiez pe ministrul Educației

După instituirea guvernului Ion Chicu, Moldova are o șansă unică de a primi finanțare atît din Vest, cît și din Est.

Iar Rusia are o posibilitate reală de a extinde flancul stîng în Moldova, adică numărul celor care votează pentru partidele de stînga și nu numai pentru socialiști, transmite eNews.

Acest punct de vedere a fost exprimat de jurnalista și prezentatoarea TV Elena Levițkaia-Pahomova la clubul de discuții ISPIRR din Tiraspol. „Actualul guvern tehnocrat are un mare avantaj: chiar dacă unele scheme vor continua să existe, dar deja este imposibil de furat la fel de obraznic ca precedentele guverne", a spus Levițkaia-Pahomova.

Ea a spus că cel mai mare mult în noul guvern „nu-l invidiază pe ministrul Educației, Corneliu Popovici". „El este istoric și a supravegheat proiectul„ Istoria Moldovei" - acestea sînt filmele la care eu am lucrat. El și-a exprimat în repetate rînduri poziția (cu privire la studierea în școli a istoriei Moldovei, dar nu a României – n.r.), iar acum va trebui să tacă din cauza forțelor unioniste, care sînt puține la număr, dar foarte active. Sloganuri de genul „Ei încearcă să distrugă „Istoria românilor"! ar putea fi o sentință chiar și pentru tot binele pe care guvernul îl va face. La noi sloganurile întotdeauna sînt mai importante decît faptele", a remarcat celebra prezentatare TV.

Comentînd probabilitatea în viitorul de creare a unei coaliții dintre PDM și blocul ACUM, ea a exprimat opinia că „pentru Maia Sandu, unirea cu democrații reprezintă moarte mult mai rapidă decît pentru Igor Dodon".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ministru , Elena Pahomova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
320 locuitori

Inundeni este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 de oameni. Satul Inundeni a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.