27 noiembrie 2019, 17:30 Realitatea moldovenească views 3486
A fost desemnat cel mai remarcabil inventator din Moldova
27 noiembrie 2019, 17:30 Realitatea moldovenească views 3486

A fost desemnat cel mai remarcabil inventator din Moldova

Nicolae Eremia, doctor habilitat în ştiinţe agricole, profesor universitar, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, este cîştigătorul premiului Guvernului Republicii Moldova „Inventator remarcabil" în valoare de 10 mii de lei., informează NOI.md cu referire la tribuna.md.

Distinsul om de știință s-a învrednicit de acest premiu pentru ciclul de invenţii în domeniul medicinii veterinare.

Nicolae Eremia şi-a consacrat activitatea cercetărilor complexe în ameliorarea fondului genetic şi nutriţia animalelor, siguranţa produselor de origine animală şi perfecţionarea tehnologiilor de creştere a animalelor şi albinelor, de obţinere, certificare şi utilizare a produselor apicole în zootehnie şi medicină veterinară. Nicolae Eremia are la activ 42 de brevete de invenţie obţinute atît în Republica Moldova, cît şi în Rusia, Belarus şi Ucraina.

Prin cercetările sale, inventatorul a contribuit, în mod deosebit, la dezvoltarea ramurii apicole, la perfecţionarea tehnologiilor de obţinere a produselor apicole şi la folosirea acestora în apiterapie.

Cel mai remarcabil inventator a fost selectat de către juriul Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT", care s-a desfășurat în perioada 20-23 noiembrie 2019.

Diploma nominală și trofeul i-au fost înmînate de către Andrei Popa, Director general interimar al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în cadrul festivității de premiere a cîştigătorilor INFOINVENT.

Expoziţia Internaţională Specializată „INFOINVENT" a fost organizată de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) și Centrul Internaţional de Expoziţii (C.I.E.) „Moldexpo" S.A., în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare.

La eveniment au participat aproximativ 80 de instituții și întreprinderi, tineri creatori și inventatori din circa 10 ţări, care au prezentat la standurile expoziționale peste 450 de invenții, produse/servicii inovative și creative, proiecte de cercetare, de inovare și de transfer tehnologic etc.

Sursa: tribuna.md

Cuvinte cheie:

inventie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.