02 decembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 4164
Dodon, declarații în presa rusă despre soarta și locul aflării lui Plahotniuc
02 decembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 4164

Dodon, declarații în presa rusă despre soarta și locul aflării lui Plahotniuc

Președintele Igor Dodon susține că deține informații care ar demonstra că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, se află în Statele Unite ale Americii, acolo unde ar încerca să obțină azil, pentru a nu putea fi extrădat în Republica Moldova sau Federația Rusă.

Dodon a declarat în cadrul unui interviu pentru agenția de presă rusă TASS, că Vladimir Plahotniuc se poate întoarce în Republica Moldova „doar în cătușe", răspunzînd astfel la o întrebare privind o posibilă revenire a fostului lider PD la Chișinău, după ce partidul din care a făcut parte a votat Guvernul Chicu, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.

„Conform informațiilor noastre, Plahotniuc se ascunde în Statele Unite, unde dorește să obțină azil politic pentru a evita extrădarea în Moldova sau Rusia, unde a este anunțat în căutare în baza mai multor dosare penale. Conform legislației americane, pentru a obține azil e nevoie de cel puțin trei ani în care să nu părăsești teritoriul țării. Cred că procesele care îl vizează vor ajunge la un nou nivel, vor exista solicitări pentru extrădarea sa", a declarat Igor Dodon.

La sfîrșitul săptămînii trecute, ambasadorul american în Republica Moldova, Derek Hogan, a declarat că nu știe dacă Plahotniuc se află în prezent în SUA și a negat informația precum că țara sa i-ar fi oferit garanții de secritate acestuia.

Vladimir Plahotniuc este vizat în prezent în mai multe dosare penale deschide în Republica Moldova și Federația Rusă.

Sursa: cotidianul.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Vlad Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
627 locuitori

Grebleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grebleşti și Mărtineşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 627 de oameni. Satul Greblești a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.