17 decembrie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3774
Procurorul general a discutat extrădarea lui Plahotniuc cu ambasadorul SUA (Video)
17 decembrie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3774

Procurorul general a discutat extrădarea lui Plahotniuc cu ambasadorul SUA (Video)

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat că săptămîna trecută s-a întîlnit de două ori cu ambasadorul SUA, Derek Hogan, discutînd despre extrădarea lui Plahotniuc, relatează NOI.md cu referire la point.md.

"Domnul ambasador a spus că, dacă oferim dovezi că domnul Plahotniuc a participat la acțiuni ilegale, dacă avansăm în investigarea furtului miliardului, ei sînt dispuși să examineze posibilitatea căutării și extrădării lui Vlad Plahotniuc", a spus Stoianoglo în cadrul programului Politica de la pPostul de televiziune TV8. Reamintim că la sfîrșitul lunii noiembrie, ambasadorul SUA a spus că după ce fostul lider PDM a părăsit Moldova, el nu a comunicat cu acesta și nu știa unde se află.

"Personal nu știu unde este Plahotniuc. Poate la Miami, dar nu am confirmarea acestor informații", a spus Hogan.

El a mai spus că nu a fost primită nicio cerere oficială de extrădare a fostului lider PDM:

"Dacă va exista o cerere va fi instituită o procedură specială, iar procesul va fi finalizat într-un timp scurt", a concluzionat Hogan.

Sursa: point.md

Cuvinte cheie:

ambasador , SUA , Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.