30 decembrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 2896
Din miliardele moldovenești se repară drumurile în Statele Unite ale Americii. Dar noi din ce bani să le reparăm?
30 decembrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 2896

Din miliardele moldovenești se repară drumurile în Statele Unite ale Americii. Dar noi din ce bani să le reparăm?

După cum spun economiștii în cunoștință de cauză, SUA și UE, emițînd cu mult mai mulți dolari și euro decît poate „digera" economia occidentală și, investindu-i în active peste hotare, bineînțeles, au grijă ca acești bani să nu se întoarcă în SUA și Europa cît mai mult timp posibil (dar mai bine niciodată) cu scopul achiziționării și exportului diferitor mărfuri din aceste țări.

Acest lucru este necesar pentru a proteja economia occidentală de inflația necontrolată. Și o modalitate de a atinge acest obiectiv este de a forța, prin „sfaturi bune", guvernele a cît mai multor state să formeze rezerve valutare și, principalul, în dolari americani, astfel încît acestea să nu poată fi folosite pentru a cumpăra bunuri reale.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

miliard , drum , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.