15 ianuarie 2020, 18:00 Realitatea moldovenească views 1951
Reforma 2020: Ce se va întîmpla în justiția moldovenească în acest an?
15 ianuarie 2020, 18:00 Realitatea moldovenească views 1951

Reforma 2020: Ce se va întîmpla în justiția moldovenească în acest an?

Pachetul de documente strategice privind reforma justiției, transmis de guvern Consiliului Europei la începutul lunii ianuarie, include o serie de măsuri etapizate, implementarea cărora urmează să înceapă în următoarele luni.

Autoritățile speră ca cea mai importantă reformă a țării pînă în martie va fi înaintată spre examinare de către organul legislativ, iar aprobarea acesteia și începutul implementării vor avea loc în sesiunea de primăvară-vară a parlamentului. În ceea ce privește evaluarea nivelului de calificare, profesionalism și integritate a judecătorilor, de care se va ocupa o comisie specială, începerea acesteia este programată pentru lunile iunie-iulie a acestui an.

În același timp, mulți experți atrag atenția asupra faptului că aprobarea pachetului de documente care prevede introducerea unor modificări în Constituție ar putea întîmpina dificultăți din cauza lipsei unui consens deplin între forțele politice din parlament.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

justiție , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1538 locuitori

Brînzeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Brînzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanţă de 18 km de Edineţ şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1538 de oameni. Prima atestare documentară a satului Brînzeni din ținutul Hotin datează din anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.