21 ianuarie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 3915
Schimbări pozitive pentru elevi și studenți. Inițiativele Mișcării Voievod
21 ianuarie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 3915

Schimbări pozitive pentru elevi și studenți. Inițiativele Mișcării Voievod

Președintele Mișcării de Tineret „Voievod" vine cu două inițiative care spune el că vor fi de folos pentru elevi, studenți, dar și societate.

Potrivit lui Nicolae Pascaru, schimbarea vizează toate instituțiile de învățămînt și prevede limitarea accesului în școală sau universitate a copiilor cu telefoane mobile și majorarea numărului de ore de educație fizică, scrie Noi.md.

,,În licee și universități trebuie să fie lăzi speciale, pentru ca ei cînd vin la școală sau universitate, să lase telefoanele mobile în aceste lăzi. Această schimbare este foarte importantă atît pentru sănătatea copiilor, cît și pentru capacitatea lor de a studia", a argumentat președintele Mișcăriii Voievod.

Referindu-se la cea de-a doua inițiativă, Pascaru spune orele de sport vor contribui la îmbunătățirea sănătății tinerei generații care și așa are de suferit din cauza mediului ambiant și a alimentației nu întotdeauna potrivite.

,,Tot mai multe persoane tinere acuză diferite probleme, sînt bolnăvicioase, cu depresie. Noi vrem ca în gimnazii, licee și univeristăți să fie introduse mai multe ore de educație fizică. Să fie săptămînal cîte 6 ore de educație fizică. Astfel, tinerii se vor dezvolta fizic și vor face mai multă mișcare. Dat fiind faptul că școala este practic unica metodă de educație, pentru că părinții mai puțin acordă atenție, din lipsă de timp, atunci ar fi totuși bine să introducem mai multe lecții de educație fizică", a concluzionat Pascaru.

Făcînd referire la studenți, care au lecțiii de educație fizică doar în primul an de studii, președintele Mișcării Voievod a precizat că intenționează să propună ca studenții să practice orele de sport în fiecare an, pe parcursul tuturor anilor de studii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , Voievod , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.