29 ianuarie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 3366
Pascaru, despre agitația oponenților: Guvernul și țara era ca o poveste pentru ei
29 ianuarie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 3366

Pascaru, despre agitația oponenților: Guvernul și țara era ca o poveste pentru ei

Referitor la atacurile asupra noului Guvern, în mare parte noi vedem că oponenții socialiștilor sînt foarte agitați.

Declarația a fost făcută de liderul Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru.

„Noi vedem că în mare parte că acum toți se vor arunca împotriva acestei guvernări și vă spun de ce. În primul rînd este o fustrare a celor care nu au putut ține guvernarea și mă refer anume guvernarea Maiei Sandu care benevol s-a refuzat de guvernare, găsind un motiv neesențial. Ei practic au evadat din Guvern pentru că de la prima vedere pentru ei - Guvernul și țara era ca o poveste, dar cînd au nimerit în problemele reale, nu s-au putut isprăvi chiar cu și avînd acele diplome de la Harvard", s-a expus Pascaru.

Discutînd despre Guvernul Chicu, inclusiv despre cultură, Pascaru spune că aproape toate emisiunile, ele sînt făcute cu scopul de a bombarda actuala guvernare.

„Emisiunile sînt făcute într-un fel de propagandă pentru că își găsesc un subiect îngust unde loc de critică este numai pentru guvernare. Eu cred că așa nu este corect pentru că totdeauna sînt argumente pro și contra. Această guvernare are abia 3 luni de zile, hai să spunem 100 de zile. Ea merită și trebuie criticată, dar nu trebuie propagandă. Adversarii din studio la ultima emisiune la care am participar era Cebanu și Năstase care încercau să atace, dar i-am adus aminte lui Cebanu care a fost cea mai mare tragedie după toare războaiele care au avut loc în Moldova. Ei au distrus sistemul financiar-bancar, nu au ridicat salariile la oameni. În toată această perioadă au dezvoltat și au întărit această corupție în Moldova și avem ce avem acum. Acum să arunce toate pietrele în capul acestei guvernări? Clar că este o prostie. Pentru că cele mai mari prostii s-au făcut în perioada lui Ghimpu și Plahotniuc", a argumentat Nicolae Pascaru.

Liderul Mișcării Naționale „Voievod" a fost întrebat de ce imediat nu este ordine și nu sînt arestări.

„Clar că noi înțelegem că dacă mîine socialiștii să înceapă să aresteze primii 30 de lideri care au furat țara și au participat în aceste furturi mari, clar că în Parlament se vor uni Maia Sandu și cu PDM și vor da jos socialiștii. Să nu uităm că lucrurile mari se fac în liniște, politica mare se face cu chibzuială, cu înțelepciune. Avînd în vedere că avem un procuror general competitiv și profesionist, schimbări vor fi majore", a explicat Pascaru.

El spune că Guvernarea Maiei Sandu, atunci cînd critică, să nu uite de anumite lucruri.

„Cînd s-au scos bani din rezervele de stat, și Maia Sandu este direct implicată în Furtul Miliardului. Ea trebuie să răspundă pentru acea hotărîre de Guvern. Clar că eu nu înțeleg de ce pînă acum este arestată. Pentru că s-au scos bani din rezervele de stat știind că vor fi furate. Asta ar trebui să îi deranjeze pe toți: ex-premierul Leancă și toți din acel guvern. Ei trebuie să răspundă pentru aceste fărădelegi", este părerea activistului Pascaru.

El se arată încrezut că încet, pas cu pas, situația se va ameliora.

„Și iarăși, această explozie, care spun ei, dar de fapt, nu este o explozie. Prețurile la carburanți cade deja în jos, dar situația asta este pornită anume de Guvernul Maiei Sandu. Cînd au venit, prima ce au făcut, au mărit prețul la lumină și au mărit accizele și au început a mări, de fapt, nu că au mărit acel proiect Horeca, care de fapt dădea posibilitate oamenilor să își întărească pozițiile, dar au mărit tot ce au mărit. Noi vedem că, din partea taxelor joase la import la produsele agricole, în mare parte, acum fermierii moldoveni și-au vîndut circa 80% din fructe peste hotare. Acesta este un rezultat bun a politicii Guvernului Chicu", punctează liderul Mișcării Naționale „Voievod".

Activistul a subliniat că este bine cînd e critică, dar critica nu trebuie transformată în propagandă și este important oamenii să aibă răbdare și să vadă printre rînduri ce se întîmplă în Republica Moldova: „De fapt, dacă e să comparăm guvernarea lui Plahotniuc, cînd oamenii erau practic comandați de a sta în pușcărie, businessmanii erau terorizați. Clasa politică stătea în pușcărie pe dosare politice, că nu toți erau vinovați, acum, Republica Moldova real își schimbă lucrurile. Dodon nu o să fie niciodată ca Plahotniuc care a bătut acest popor în tot ce e mai sfînt: în tineret, în oamenii care au fugit din această țară. Noi credeam în această schimbare".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.