22 februarie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 2744
Alexandr Stoianoglo a prezentat prioritățile Procuraturii Generale pentru anul curent
22 februarie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 2744

Alexandr Stoianoglo a prezentat prioritățile Procuraturii Generale pentru anul curent

Consiliul Superior al Procurorilor a avizat vineri prioritățile Procuraturii Generale pentru anul 2020, transmite MOLDPRES.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului s-a aflat prezentarea priorităților Procuraturii Generale pentru anul curent. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că prioritățile Procuraturii țin de dezvoltarea capacităților instituției și eficientizarea procesului penal.

Potrivit procurorului general, în 2020, activitatea instituției se va axa pe excluderea din practica procurorilor a cazurilor de încălcare a drepturilor omului, de pornire abuzivă a urmăririi penale, dar și evitarea reținerii nejustificate a persoanelor.

Potrivit legislației, Consiliul Superior al Procurorilor este garantul independenţei şi imparţialităţii procurorilor, instituția asigură numirea, transferarea, promovarea în funcţie şi aplicarea măsurilor disciplinare faţă de procurori.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1499
Populația:
2247 locuitori

Costeşti este un oraş în raionul Rîşcani, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord-vest a republicii, pe malul rîurilor Prut şi Ciuhur oraşul Costeşti este situat la o distanţă de 243 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 2247 de locuitori. Prima atestare documentară a satului Costeşti datează din anul 1499.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.