05 noiembrie 2012, 10:47 Realitatea moldovenească views 3453
05 noiembrie 2012, 10:47 Realitatea moldovenească views 3453

Pînă la 10 noiembrie, poliția nu va aplica amenzi pentru lipsa vinietei

Poliţia Rutieră și Serviciul Vamal au început verificarea automobilelor cu numere străine, după ce, la 1 noiembrie, a intrat în vigoare legea care prevede achitarea vinietei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în țară. Totuși, pînă la 10 noiembrie curent, verificările se vor reduce la activităţi de profilaxie şi avertisment, șoferii fiind informați despre necesitatea achitării vinietei. Ulterior acestei zile, oamenii legii vor începe documentarea propriu-zisă a încălcărilor și amendarea conform legislaţiei în vigoare.

Sub incidența legii vinietei cad toate automobilele și remorcile aflate în evidenţa unor alte state, care intră pe teritoriul Republicii Moldova sau care îl tranzitează. Achitarea taxei poate fi făcută în toate punctele, birourile, posturile vamale interne şi la intrarea în ţară. Astfel, Serviciul Vamal va elibera un certificat standardizat ce confirmă achitarea vinietei şi termenul de valabilitate.

Conform legii aprobate la data de 19 octombrie curent de către Parlamentul Republicii Moldova, vinieta pentru 7 zile poate fi procurată la preț de 2 euro, pentru un termen de 15 zile – 4 euro, pentru 30 de zile – 7 euro, pentru 90 de zile – 15 euro, și pentru 180 de zile – 25 de euro.

În cazul depistării conducerii unui vehicul neînmatriculat în Republica Moldova pe drumurile publice fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică de 7 zile, persoana fizică şi juridică va achita o amendă de 2 mii de lei, iar pentru o perioadă mai mare de 7 zile suma amenzii va constitui 2600 lei.

Amenda pentru săvîrşirea repetată, în cursul aceluiaşi an calendaristic, a aceleiași contravenţii de către o persoană, pentru o perioadă mai mică de 7 zile va constitui 2600 lei, iar pentru o perioadă mai mare de 7 zile – 3 mii de lei. Persoanele juridice care vor încălca repetat, vor achita amenzi de 4 mii de lei, pentru o perioadă mai mică de 7 zile și 6 mii de lei pentru mai mult de 7 zile.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

amenda , politia , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
618 locuitori

Crasnîi Vinogradari este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Afanasievca, Calinovca, Crasnîi Vinogradari, Lunga Nouă și Alexandrovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Vinogradari alcătuia 618 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Vinogradari a fost întemeiat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.