06 noiembrie 2012, 10:19 Realitatea moldovenească views 4694
06 noiembrie 2012, 10:19 Realitatea moldovenească views 4694

Mediatorii şi observatorii în procesul de reglementare transnistreană au sosit în Moldova

Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE – Irlandei - pentru reglementarea conflictului transnistrean, Ambasadorul Erwan Fouéré şi alţi reprezentanţi ai preşedinţiei irlandeze a OSCE, cu participarea Misiunii OSCE în R. Moldova, au sosit luni la Chișinău în vizită de trei zile în scopul documentării privind situaţia curentă în procesul de reglementare transnistreană, transmite agenţia Novosti-Moldova cu referire la serviciul de presă al Misiunii OSCE în R. Moldova.

Reprezentanţi ai OSCE, Ucrainei, Rusiei, SUA şi Uniunii Europene se vor întîlni la Chișinău şi Tiraspol cu oficiali de pe ambele maluri ale Nistrului.

Întîlnirile cu Prim-ministrul R. Moldova Vladimir Filat, speakerul Parlamentului Marian Lupu şi negociatorul principal din partea Moldovei Eugen Carpov vor avea loc la Chișinău pe 5 şi 6 noiembrie, iar la 7 noiembrie delegaţia se va deplasa la Tiraspol, pentru a se întîlni cu liderul transnistrean Evghenii Şevciuk, negociatorul principal din partea Transnistriei, Nina Ştanski şi co-preşedinţii grupurilor de lucru privind măsurile de consolidare a încrederii.

Cuvinte cheie:

Transnistria , conflict

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
3216 locuitori

Tașlîc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 70 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2007, populaţia satului constituia 3216 oameni. Satul Tașlîc a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.