06 noiembrie 2012, 14:45 Realitatea moldovenească views 3831
06 noiembrie 2012, 14:45 Realitatea moldovenească views 3831

Diacov a susținut ideea lui Lupu privind două limbi oficiale

"Ideea este de a găsi deja un compromis. Nu se poate polemiza pe veci pe acest subiect. Cred că problema limbii mai trebuie discutată. Dar, în general, am o atitudine pozitivă faţă de ideea de a căuta un compromis. Este timpul să fie găsită o soluție și să nu mai fie abordate problemele lingvistice", a declarat pentru NOI.md președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov.

Reamintim că Lupu a declarat, ieri, că Partidul Democrat este gata să lucreze pentru a introduce în Constituţie limba română în calitate de a doua limbă de stat. Democratul a propus să se urmeze exemplul Spaniei, unde sînt declarate două limbi oficiale – spaniola şi catalana. Această declaraţie a fost făcută după ședința plenară a Parlamentului.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica , lege , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.