09 aprilie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 4045
Producătorii autohtonii își vor putea vinde legumele pe străzi (Video)
09 aprilie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 4045

Producătorii autohtonii își vor putea vinde legumele pe străzi (Video)

Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu o veste bună după Ședința Comisiei Situației Excepționale. Oficialul a declarat că va fi permisă vînzarea legumelor autohtone în puncte amenajate pe străzi.

„Moment important decis la ședința Comisiei Situații Excepționale este permiterea pe perioada stării de urgență în baza autorizației de amplasare emise de pretori sau primăria localității a comerțului ambulant cu produse agricole proprii.

Actualmente, avem mai mulți producători agricoli deținători de sere, care au crescut legume spre vînzare, în special, și nu le pot comercializa, deoarece piețele sînt închise și capacitățile magazinelor tot sînt limitate.

În aceste condiții am luat decizia să permitem comerțul ambulant exclusiv pentru producători care pot face dovada că sînt producători (gospodării țărănești) pentru a desfășura acest comerț în municipiile Chișinău, Bălți, în locuri stabilite de autoritățile publice locale și cu respectarea strictă a normelor epidemiologice și sanitare", a spus Ion Chicu, potrivit stiri.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Balti , vînzare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
319 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.