07 noiembrie 2012, 16:24 Realitatea moldovenească views 4033
07 noiembrie 2012, 16:24 Realitatea moldovenească views 4033

Adunarea Generală a Bisericii Ortodoxe din Moldova va avea loc în 2013

"Adunarea Generală a Bisericii Ortodoxe poate fi convocată doar în cazurile deosebit de importante, cum ar fi alegerea mitropolitului. Dar se presupune că, în august 2013, cu ocazia bicentenarului întemeierii Mitropoliei Moldovei, va avea loc o adunare generală jubiliară cu participarea Patriarhului Kirill. La această întîlnire vor fi abordate toate problemele actuale", a spus pentru NOI.md purtătorul de cuvînt al Mitropoliei Moldovei, Nicu Cîrlig.

Ieri, un grup de preoți din diferite zone ale țării l-au rugat insistent pe Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înalt Prea Sfinția Sa Vladimir, să convoace urgent Adunarea Generală a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Clericii au declarat la o conferință de presă că această adunare este așteptată de către creștini mai bine de 18 ani.

Clericii au cerut, de asemenea, ca în cadrul acestei adunări să fie discutate problemele actuale și urgente, precum: amenințarea Legii privind asigurarea egalităţii, cunoscută ca şi Legea nediscriminare, Legii privind libertatea de conştiinţă, de gîndire şi de religie (noua denumire a Legii privind cultele religioase), Legii cu privire la sănătatea reproductivă şi multe altele. Printre problemele care urmează a fi abordate se numără şi subiectul mediatizat recent, precum că feţele bisericeşti ar trăi în lux, subiect, care potrivit preoţilor, ar denigra imaginea Bisericii.

Potrivit feţelor bisericeşti, Adunarea Generală a Bisericii Ortodoxe din Moldova ar fi trebuit să aibă loc o dată la 3-4 ani, însă ultima adunare a avut loc în anul 1994.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

religie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
253 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.